اهمیت راه اندازی نمایشگاه ها در شناخت تولیدات
نویسنده: هدایت الله واحدی
مقدمه
تردیدی نیست فعالیتی را که تولید کننده گان و فروشنده گان برای معرفی محصولات خود انجام میدهند و در نهایت سبب فروش می گردد، نمایش است. در دنیای کسب و کار امروزی نمایش یکی از ارکان مهم تجارتی به حساب میآید. تغییرات روزانه تکنالوژی، پیدایش محصولات جدید، تنوع و نا آشنا بودن مصرفکننده با رقابت تولیدکننده گان دلیلی واضح برای تشکیل نمایشگاه ها در هر عرصۀ کسب و کار است.
قطع رابطه بین خریدار و فروشنده به گونهای که رابطه بین مصرف کننده و تولید کننده از بین برود میتواند، باعث توسعه نمایشگاه ها شود. در هر کشوری افزایش عاید سرانه به همراه عواید ملی قدرت خرید را افزایش داده، سبب تغییر در تولید شده و تولیدات را نیازمند به معرفی برای شناخته شدن کرده که این امور با نمایش تولیدات در نمایشگاه ها اتفاق میافتد. اینجاست که اهمیت حضور کار و پیشه ها در نمایشگاه ها به وضوح قابل مشاهده میشود. موجودیت و حضور تولیدات و محصولات و سرمایه گذاران در نمایشگاه های داخلی و خارجی روشی ساده و محبوب برای بازاریابی محصول، خدمات و کسب و کار است. به هرحال در نوشته حاضر پیرامون اهمیت راه اندازی نمایشگاه ها، تولیدات داخلی کشور و برگزاری دومین نمایشگاۀ ملی و بین المللی امام ابوحنیفه(رح) نکاتی را جسته جسته برای علاقمندان به رشته تحریر در آورده ام.
اهمیت برگزاری نمایشگاه ها
مهمترین رکن برگزاری نمایشگاهها به ویژه نمایشگاه های تخصصی و بینالمللی ارتباط مستقیم به توسعه صادرات دارد و در خصوص اهمیت نمایشگاهها توسعه صادرات کافی است.
حضور مالکان کسب و کار در نمایشگاهها به خصوص نمایشگاه های تخصصی، بینالمللی و خارجی نیز یکی و شاید بهترین ارتباطات تجارتی در دنیای امروز باشد. در هنگام برگزار شدن نمایشگاه تمام ابزارهای ارتباطات تجاری در جهت توسعه ارتباطات، بهبود بخشیدن به روابط تجارتی و توسعه کار و پیشه در کنار هم قرار میگیرند تا در سطح بالاتر معنای دقیق ارتباطات تجاری و شبکهسازی های اقتصادی را محقق کنند. نمایشگاه حقیقت ارتباطات تجارتی را به صورت کامل به نمایش میگذارد. نمایشگاه رسانه، تبلیغات، غرفهها، شرایط رفاهی و خدماتی و در مجموع فضایی را خلق میکند که با معیارهای تجارتی دنیای امروز هماهنگ است؛ آنچه قابل توجه کارشناسان اقتصادی است این می باشد که معنای واقعی کلمه در هنگام برگزاری نمایشگاه ها به بهترین شکل ممکن برای فعالان اقتصادی نمایان میشود.
در جهان امروز، برگزاری هر کدام از نمایشگاهها با هدف معرفی محصولات جدید، معلومات، ارایه توانمندیهای صنایع و به نمایش گذاشتن رویکردهای نوین در مدیریت صنعت بوده که تحقق مییابد و پهلوی هم قرار گرفتن این موارد میتواند به توسعه صادرات و کشف بازارهای مورد نظر منجر گردد. بنابراین توسعه اقتصادی و تجاری در دنیای امروز بدون در نظر گرفتن صنعت نمایشگاهی و برگزاری رویدادهای بینالمللی امکانپذیر نیست. با توجه به اهمیت راه اندازی نمایشگاه ها محترم ملا عبدالغنی برادر آخند معاون اقتصادی ریاست الوزراء حین سخنان خود در همایش افتتاح دومین نمایشگاۀ بین المللی ابوحنیفه(رح) پیرامون هدف برگزاری نمایشگاه ها گفت، که نمایشگاه ها، تولیدات صنعتی و زراعتی را دریک کشور به مردم معرفی می کند و حکومت ها نیز جهت بازاریابی در داخل و خارج از کشور دست به راه اندازی نمایشگاه ها می زنند. امارت اسلامی نیز به خاطر شناخت هرچه بیشتر تولیدات صنعتی و محصولات زراعتی در داخل و خارج از کشور سلسله براه اندازی نمایشگاه ها را آغاز نموده است، که سخنان معاون اقتصادی ریاست الوزراء دلیل بر اهمیت آشکاری گشایش نمایشگاه ها است.
تولیدات و محصولات افغانستان
تولیدات ملی کشور که بیشتر مربوط به عرصه های زراعت و صنعت می باشد، در رشد، توسعه و ثبات اقتصادی کشور ما از جایگاه و اهمیت خاصی برخوردار می باشد. زیرا سکتور زراعت یکی از بخش های کلیدی برای رشد و توسعه اقتصادی بوده و یکی از اساسی ترین منبع عواید در کشور به حساب میرود. همچنان سکتور صنعت سهم قابل ملاحظۀ و ظرفیتهای بسیار بالایی در اقتصاد کشور دارد، عمده ترین بخش اقتصاد برای دستیابی به رشد متناسب و ارتقای شاخصهای اقتصادی است، زیرا این بخش در زنجیره اقتصادی کشور زمینه ساز دانسته میشود. رشد و رونق در این بخش سایر بخشها را توسعه می بخشد. بناً تولیدات عمدۀ ملی و صادراتی افغانستان در بخش زراعتی که در بازارهای داخلی و بین المللی از شهرت ویژهای برخوردار است و در رشد و توسعه اقتصادی ما دارای ارزش زیادی است، عبارت اند از گندم به خصوص گندم للمی که سهم بارز در تولید غله دارد و از جملۀ محصولات عمده و اساسی می باشد که بیشترین مصارف غلات را در افغانستان تشکیل میدهد. به همین شکل میوه های تازه به شمول خربوزه، تربوز، زردآلو، انار، سیب و انگور برای مصارف داخلی و هم برای صادرات تولید میگردد. صدور میوه های خشک و مغزیات مخصوصاً زردآلو ، بادام ، پسته، جلغوزه هنوز هم یکی از منابع مهم صادراتی افغانستان میباشد. همچنان زیتون، هینگ، زعفران، از جمله اقلامی تولیدی ملی اند که در بازار های خارجی از شهرت خوبی برخوردار اند. روی همرفته لبنیات هم یکی از عمده ترین تولیداتی کشور ما بوده که در داخل کشور از آن استفاده به عمل میآید. تولیدات داخلی کشور ما در سکتور صنعت شامل مواد ساختمانی، مواد غذایی، صنایع پلاستیک، لبنیات و نوشیدنیها است. بر اساس آمار های ارایه شده، تولیدات فابریکه های داخلی در بخش تولید آب معدنی، صنایع پلاستیک و برخی اقلام ساختمانی به حدی رسیده که این کشور را از واردات اجناس مشابه خارجی بینیاز کرده است. صنایع دستی افغانستان که شامل بربافنده گی، نساجی، معماری، نقاشی، کندهکاری، حکاکی، نجاری، فلزکاری، سرامیک سازی، گنبدسازی، شیشه سازی، بوت دوزی، فلزکاری، عطاری، ادویه سازی و غیره میباشد. بافت و تولید قالین، گلیم کشور ما در جهان شهرت بی نظیری دارد،که این همه و همه در رشد اقتصادی کشور حایز اهمیت بوده و می توان به اتکای آن به رشد و توسعه اقتصادی کشور امیدوار بود.
نگاهی بر افتتاح دومین نمایشگاه ملی و بین المللی امام ابوحنیفه(رح)
با تأمین امنیت سرتاسری و بنیاد گذاری یک نظام واحد مرکزی از سوی امارت اسلامی افغانستان در بخش های مختلف به ویژه بخش های اقتصادی زمینه فراهم گردیده که این مسئله از جملۀ تغییرات مهم اقتصادی به حساب میرود. ابتکار در این بخش می تواند نقش سازندۀ در ثبات اقتصادی افغانستان داشته باشد. چنانچه امارت اسلامی ضمن مساعد نمودن امنیت سرتاسری که یکی از عمده ترین مسایل برای فراهم سازی زمینه کار در همه ابعاد است، جهت حمایت از تولیدات ملی کشور دست به راه اندازی نمایشگاه ها در سطح ملی و بین المللی زده است تا تولیدات و محصولات کشور ما هم در داخل و نیز در خارج از کشور معرفی گردد و از این رهگذر مارکیت خوبی جهت فروش تولیدات داخلی ما به سطح ملی و فراملی مساعد گردد که در پرتو آن خواهی نخواهی زمینه برای رشد و توسعه اقتصادی فراهم می گردد. به همین هدفمندی امارت اسلامی با حاکمیت مجدد به ده ها نمایشگاۀ محصولات زراعتی، صنعتی و صنایع دستی کشور را در داخل و خارج از کشور به هدف شناخت تولیدات افغانستان، بازاریابی و حمایت از سرمایه گذاری راه اندازی نموده که این مسئله موجب افزایش صادرات محصولات افغانی و فروش آن در داخل کشور گردیده که در نهایت رشد و توسعه اقتصادی را به دنبال داشته است. اینک به سلسله برگزاری نمایشگاه ها، دومین نمایشگاۀ ملی و بین المللی امام ابوحنیفه (رح) به حمایت امارت اسلامی از طرف اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان به هدف بازاریابی محصولات و تولیدات افغانی، حمایت از سرمایه گذاری ملی، فراهم نمودن روابط میان تاجران ملی و بین المللی، معرفی تولیدات و محصولات داخلی برای شهروندان به تاریخ ۲۵سرطان سال روان راه اندازی نمود.
در این نمایشگاه علاوه از صنعتکاران داخلی، صنعتکاران ایران، ترکمنستان، ترکیه، پاکستان و شماری از کشور های دیگر تولیدات خویش را به نمایش گذشته اند. در نمایشگاۀ نامبرده محصولات و تولیدات ملی مختلف زراعتی، ساختمانی، صنایع دستی، وسایل طبی، ادویه وغیره در صدها غرفه به نمایش گذاشته شده. در مراسم ګشایش این نمایشګاه محترم ملا عبدالغنی برادر آخند معاون اقتصادی ریاست الوزراء حین سخنان خود پیرامون هدف برگزاری نمایشگاه ها گفت، که نمایشگاه ها، تولیدات صنعتی و زراعتی را در یک کشور به مردم معرفی می کند و حکومت ها نیز جهت بازاریابی در داخل و خارج از کشور دست به راه اندازی نمایشگاه ها می زنند. امارت اسلامی نیز به خاطر شناخت هرچه بیشر تولیدات صنعتی و محصولات زراعتی در داخل و خارج از کشور سلسله براه اندازی نمایشگاه ها را آغاز نموده است.
همچنان محترم ملا صاحب با در نظرداشت اهمیت نمایشگاه ها گفت، که بعد از رویکار آمدن امارت اسلامی این بزرگترن نمایشگاه است، که محصولات گونا گون صنعتی و زراعتی را در اضافه تر۶۰۰ غرفه به نمایش گذاشته است. محترم ملا صاحب افزود، در این نمایشگاه سازمان شانگهای نیز در خواست اشتراک نموده که امارت اسلامی این اقدام سازمان یاد شده را تحسین و استقبال می کند.
موصوف علاوه نمود که با حاکمیت امارت اسلامی با تأمین امنیت سراسری زمنیه خوبی برای سرمایه گذاری و استخراج معادن نسبت به هر وقت دیگر مساعد گردیده که ناشی از آن افغانستان تازه وارد مرحلۀ احیایی مجدد گردیده است. این سخنان محترم ملا عبدالغنی برادر آخند معاون اقتصادی ریاست الوزراء نماینگر آن است که امارت اسلامی تعهد جدی جهت پیشرفت و انکشاف در همه ابعاد به ویژه عرصه اقتصادی داشته و با سعی و تلاش خستگی ناپذیر به دنبال سیر سریع رشد و توسعه اقتصادی کشور می باشد. همچنان سخنان موصوف به وضوح میرساند که برای رشد اقتصادی افغانستان باید بر محصولات و صنایع داخلی تکیه داشت. زیرا رشد تولیدات داخلی و محصولات ملی زمانی در یک کشور بلند رفته می تواند و به رشد می رسد که نه تنها توسط قوانین و مقررات داخلی مورد حمایت و تشویق قرار بگیرند، بلکه از لحاظ مصرفی و فرهنگی در جامعه تحت حمایت واقع شوند. که در این خصوص امارت اسلامی به کاهش مالیه دهی بر اصناف و سرمایه گذاران مبادرت ورزیده همچنان فضای امن و مصؤن برای سرمایه گذاری داخلی و خارجی را فراهم نموده و با راه اندازی نمایشگاه ها جهت معرفی تولیدات و فرهنگ افغانی، همچنان بازار یابی محصولات کشور دست به راه اندازی نمایشگاه ها زده تا از این طریق تولیدات ملی ما در سطح ملی و بین المللی معرفی گردد و از این مجرا در صادرات افزایش به عمل آید، زمینه کار بیشتر به مردم فراهم گردد، اسعار خارجی بیشتر وارد کشور شود و در نهایت سبب رشد و توسعه اقتصادی گردد.
نتیجه گیری
از مفاهیم که در بالا گفته شد چنین برمیآید که نمایشگاه بیشترین کاربرد را در توسعه بازار اقتصادی دارد زیرا بیشتر سرمایه گذاران و صاحبان کارو بار برای تبلیغ و فروش محصولات خود در نمایشگاه حضور پیدا میکنند. حضور آنها در نمایشگاه ها به توسعه روابط با مشتری، جستجو شریک و کارمند و در نهایت به مطرح شدن کمک میکند. مهمترین رکن برگزاری نمایشگاههای تخصصی و بینالمللی مرتبط با توسعه صادرات است،که با به راه اندازی نمایشگاه ها تولیدات و محصولات برای سرمایه گذاران، صاحبان کار و بار و مردم معرفی گردیده و سبب بازاریابی و فروش بیشتر اقلام متذکره می گردد. این امر باعث می شود تا صادرات افزایش یابد، اسعار هنگفت خارجی وارد کشور گردد، محصولات شهرت جهانی حاصل نماید، موازی به آن زمینه اشتغال بیشتر فراهم شود، عاید سرانه بلند برود و در نهایت منجر به رشد و توسعه اقتصادی گردد، که امارت اسلامی با در نظر داشت این حقیقت سلسه برگزاری نمایشگاه ها را در سطح ملی و بین المللی آغاز نموده است تا از این رهگذر نیز خدمات شایانی را به نفع کشور و مردم خود انجام دهد.