سخنرانی معاون اقتصادی ریاست الوزراء در مراسم افتتاح صندوق حمایت از سکتور خصوصی

الْحَمْدُ لِلَّهِ وَ سَلامٌ عَلى‌ عِبادِهِ الَّذِينَ اصْطَفى‌ اما بعد

قال رسول الله صلی الله علیه و سلم: التاجر الصدوق الامین مع النبیین والصدیقین والشهداء والصالحین

مسؤلین امارتی، نمایندگان سکتور خصوصی، تجاران، صنعتگران، سرمایه گذاران و شرکت کنندگان جلسه؛

 السلام علیکم و رحمة الله وبرکاته!

امارت اسلامی افغانستان ثابت کرده که از تجاران و سرمایه گذاران در مجموع از سکتور خصوصی حمایت می کند و در این زمینه گام های عملی برداشته است. امارت اسلامی حمایت از سکتور خصوصی، فراهم کردن زمینه های سرمایه گذاری برای سرمایه گذاران داخلی و خارجی و اولویت دادن به توسعه صنعت داخلی را مکلفیت خود میداند.

به همین منظور از سوی عالیقدر امیرالمؤمنین حفظه الله جریمه های مالیاتی، برای اصناف و کسبه کاران  مالیات ثابت معاف و  تخفیف داده شد و صدور تضمینات، تامینات و طلبات شرکت ها نیز آغاز شده که این یک ګام مهمی برای حمایت از سکتور خصوصی است.

همچنان برای حمایت از سکتور خصوصی، امارت اسلامی تعرفه گمرکی بر آنعده از اقلام وارداتی را که در داخل کشور تولید می شود و می تواند نیازمندیهای مردم را مرفوع سازد، افزایش داده است.

علاوه بر این، به تمامی ادارات امارتی دستور داده شده که برای پیشرفت سکتور خصوصی تولیدات و محصولات داخلی خود را در پروسه های خریداری و تدارکاتی اولویت دهند، اگرچه کیفیت آن تا حدودی از تولیدات و محصولات خارجی  پایین تر باشد.

با روی کار آمدن امارت اسلامی زمینه مناسبی برای سرمایه گذاری در کشور فراهم شده و در حال حاضر در سکتور های انرژی، معادن، زراعت، صنعت، ترانسپورت، زیربنا، مخابرات، صحت و در پهلوی چاپ پاسپورت و تذکره در بسیاری از سکتورها سرمایه گذاران داخلی و شماری از کشورهای خارجی مراجعه می نمایند که قبلاً  چندان علاقمند نبودند.

امارت اسلامی متعهد به رشد اقتصادی پایدار، ایجاد فرصت های کاری جدید، حمایت کامل از سکتور خصوصی و رفع موانع قانونی  برای ایجاد تسهیلات لازم در تجارت و ترانزیت و حمایت از آن  اقدامات اساسی  را انجام داده که نمونه بارز آن صندوق حمایت از سکتور خصوصی است که ما و شما در جلسه افتتاحیه آن ګرد هم آمده ایم.

هدف صندوق حمایت از سکتور خصوصی یافتن منابع مالی قابل اعتماد برای اجرای پروژه ها، حمایت مالی از برنامه های مربوط به معیاری سازی تولیدات داخلی، همکاری در راه اندازی نمایشګاه های ملی و بین المللی، ایجاد مراکز ویژه صادرات، پشتوانه مالی برای برنامه های ملی و مؤثر در کشور و سایر بخش های سکتور خصوصی است.

با تشکیل این صندوق از یک سو در کنار حمایت از سکتور خصوصی، روند رشد و توسعه تجارت، ترانزیت، صنعت و تولیدات داخلی سرعت و از سوی دیگر سطح بی کاری کاهش می‌یابد و فرصت ها برای شهروندان ما نیز فراهم خواهد شد. در پایان از نمایندگان سکتور خصوصی می خواهیم که فعالیت های خود را سریعتر و با کیفیت بهتر انجام دهند تا شهروندان ما از تسهیلات معیاری زندگی برخوردار شوند.

 

و آخر دعوانا أَنِ الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعالَمِين.