سخنرانی معاون اقتصادی ریاست الوزراء در مراسم بزرگداشت از روز ملی صادرات

الحمدلله و کفی و سلام علی عباده الذین اصطفی، اما بعد!

فاعوذ بالله من الشیطان الرجیم،

بسم الله الرحمن الرحیم

قال الله تعالی: الشیطان یعدکم الفقر و یأمرکم بالفحشاء، والله یعدکم مغفرة منه و فضلا

به مسؤلین امارت اسلامی، تجاران، سرمایه گذاران، صنعتگران، نمایندگان رسانه ها و همه مهمانان حاضر در تالار!

السلام علیکم و رحمة الله و برکاته!

این یک واقعیت مبرم است که برای رفع نیازهای نسبی کشورها، همه کشورهای جهان ملزم به حفظ مناسبات و روابط تجارتی هستند. این مناسبات و روابط با صادرات و واردات کالاها و اموال تولیدی ایجاد می شود. هر قدر صادرات یک کشور افزایش یابد، به همان اندازه تولید داخلی کشور رشد می کند، سطح سرمایه گذاری بالا میرود و جریان رشد اقتصادی تسریع می شود.

این اقدام بسیار مهمی است که بر اساس تصمیم کابینه امارت اسلامی افغانستان، روز ملی صادرات هر سال برای تشویق سرمایه گذاران و صادرات کشور تجلیل می شود. خوشحالم که وزارت صنعت و تجارت در تجلیل از روز ملی صادرات به صادر کنندگان برتر سال هدیه اعطا می نمایند. مطمئنم با این کار سرمایه گذاران و تجار کشور تشویق می شوند و بیشتر به فعالیت هایشان متوجه می شوند. بر اساس پالیسی اقتصادی صادرات محور، امارت اسلامی افغانستان به تمامی شرکت های صادراتی کشور اطمینان می دهد که سطح صادرات افزایش و تمامی محصولات مازاد به کشورهای دیگر صادر خواهند شد.

جا دارد که به همه هموطنان و سرمایه ګذاران نوید دهم که بر اساس فرمان عالیقدر امیرالمؤمنین شیخ صاحب حفظه الله، به شمول کابل در شش ولایت کشور مطابق با معیارهای بین المللی زون های صادراتی ایجاد خواهد شد که برای هر زون ۱۰۰ جریب زمین در نظر گرفته شده و خوشبختانه انتقال و مالکیت زمین به پایان رسیده که ان شاءالله در آینده نزدیک این زون ها برای معیاری سازی صادرات کشور آماده بهره برداری شوند.

خوشبختانه در حال حاضر اقلام صادراتی از ۱۳ ولایت کشور به جهان  ارسال می شود که  برای تسهیل و تسریع در صادرات دفاتر پروسس اسناد صادراتی در ولایات مذکور ایجاد شده است و کار اداری ۴ روزه در ۴۰ دقیقه انجام می شود. امارت اسلامی افغانستان در تلاش است تا بازار های بالقوه و بدیل برای اقلام صادراتی خود در کشور های منطقه و جهان بیابد که در این راستا در خواست هایی از سوی کشور ها برای تعرفه ترجیحی وجود داشته و تا حدود زیادی در این برنامه ها موفق شده ایم.

از همه صادرکنندګان تقاضا دارم تا با توجه به حیثیت کشور طبق معیار های جهانی صادرات داشته و بسیار متوجه باشند در این پروسه حساس رقبای کشور نباید سعی کنند اقلام صادراتی تجارتی ما را تضعیف نمایند.

از تجاران محترم تقاضا دارم با توجه به سیاست اقتصاد محور امارت اسلامی به جای صادرات مواد خام، محصولات تولیدی را به کشورهای دیگر صادر کنند. زیرا پروسس مواد خام در داخل کشور از یک سو باعث ایجاد و اشتغال کارخانه های جدید می شود و از سوی دیگر ارزش زنجیره ای ایجاد می کند.

برخی از حلقه ها برای اینکه صادرات ما را بدنام کنند در صدد عبور اموال قاچاق هستند. من از ارګان های امنیتی می خواهم که این افراد را به شدت مجازات و اجازه ندهد تا این افراد  به کشور و تلاش های تجارتی ما آسیب رساند. امارت اسلامی به منظور صادرات و واردات شفاف و اطمینان بخش جهانی در حال نصب اسکنرهای معیاری و پیشرفته در تمامی بنادر است که بر سطح و اعتماد صادرات تاثیر بسزایی خواهد داشت ان شاءالله.

اسلامي امارت د ګمرکونو د معیاري کولو او با ارزښته او باوري صادراتو درلودلو په موخه له نړیوالو معتبرو شرکتونو سره په خبرو بوخت دی، چې دا چاره به هم زموږ د صادراتو په کیفیت او کمیت د پام وړ مثبت اغېزه ولري.

امارت اسلامی در حال مذاکره با شرکت های معتبر بین المللی به منظور معیاری سازی گمرکات و صادرات ارزنده و مطمئن است. این اقدام همچنین تاثیر مثبت قابل توجهی بر کیفیت و کمیت صادرات ما خواهد داشت.

خوشبختانه روابط اقتصادی، تجارتی و سیاسی امارت اسلامی با کشورهای منطقه و بین المللی رونق یافته، مذاکرات مفیدی در رابطه با تجارت، صادرات، تسهیلات گمرکی و مسائل مهم سرمایه گذاری با آنها انجام شده است که این نه تنها تأثیر مثبتی بر رشد تجارت ما با آنها خواهد داشت، بلکه وابستگی صادراتی ما را به کشورهای خاص کاهش می دهد و اقلام صادراتی افغانستان به بازارهای بدیل راه خواهند یافت ان شاءالله.

در پایان از تجاران محترم کشور می خواهم در کشور بر اساس معیارهای جهانی در بخش احداث سردخانه اقدام نمایند تا کشور و مردم را از یک ضرر بزرگ در این زمینه نجات دهد.

امارت اسلامی افغانستان در کنار سرمایه گذاران و تجاران خود ایستاده و به شما اطمینان می دهم که به همه مشکلات شما رسیدگی خواهد شد ان شاءالله.

از توجه تان تشکر