اهمیت سکتور ترانسپورت در اقتصاد ملی

راه ها و سرک ها وسیله‌ای ارتباط جامعه بشری است که نه تنها در بخش تجارت مؤثر واقع می شود، بلکه از قرن ها به اینسو وسیله‌ای شناخت و معرفی تمدن ها، فرهنگ ها و تهذیب های مختلف و انتقال آن بوده است. چنانچه سرک ها و شاهراه ها، شاهرگ های اقتصادی در هر کشور اند. که به اتکای آن ضمن سهولت ها در حصه رفت و آمد عامۀ مردم، سکتور اقتصادی کشور ها نیز توسعه یافته می تواند.

رشد و تعالی بشری با جاده ها ارتباط مستقیم داشته است. شاهراه ها تنها مسیر رفت و آمد مردم عادی، قوای نظامی و یا بستری که فعالیت های تجارتی بر روی آن‌ها انجام می شود، نبوده بلکه به عنوان مهم‌ترین وسیلۀ ارتباط جمعی، زمینه انتقال دستاورد های فکری و فرهنگی انسان ها به یکدیگر هم می باشد. با در نظرداشت این مبرمیت امارت اسلامی در کنار سایر بخش های اقتصادی، خدماتی و عام المنفعه بازسازی سرک ها، شاهراه ها و راه های مواصلاتی را در اولویت برنامه های کاری خود قرار داده است و به طور خستگی ناپذیر به سوی این هدف بزرگ در حرکت است.

احیا و انکشاف سیستم های ترانسپورتی می تواند نقش مهمی را در رشد و توسعه اقتصاد و تجارت در کشور ما بازی کند. پس باید به احیای سیستم های حمل و نقل و ترانسپورتی کشور که یکی از زیربنا های بسیار مهم اقتصادی در هر کشور به شمار می روند، بپردازیم، که خوشبختانه امارت اسلامی با توجه به این اصل مهم موازی به گزینش سیاست اقتصاد محور بازسازی و احداث سرک ها و راه های مواصلاتی و ترانزیتی را در اولویت برنامه های کاری خود قرار داده است، که از برخی این کارکرد ها یاد آور می شویم.

پروژه امور قیر ریزی سرک ارغندی تا بازار درانی شاهراه کابل –قندهار رسماً توسط محترم ملا عبدالغنی برادر آخند معاون اقتصادی ریاست الوزراء افتتاح گردید که حدود یک میلیارد افغانی مصرف دارد و بخشی از شاهراۀ حلقوی افغانستان محسوب می‌شود.

همچنان کار بازسازی سرک قندهار–ارزگان به طول ۵۵ کیلو متر شروع گردیده. به همین منوال کار بازسازی شاهراه سالنگ ها به تاریخ ۲۱ سرطان ۱۴۰۲ توسط محترم ملا عبدالغنی برادر آخند معاون اقتصادی ریاست الوزراء افتتاح گردید. پروژه بازسازی سالنگ ها در شمال و جنوب سالنگ به حمایت امارت اسلامی افغانستان توسط سکتور خصوصی به طول ۸۰ کیلو متر در ظرف دو سال تکمیل می شود به واسطه این شاهراه علاوه از ۹ ولایت شمالی کشور، چهار بندر بزرگ تجارتی به پایتخت کشور وصل می گردد. همچنان کار ۷ پروژۀ سرک سازی از طرف معاون اقتصادی ریاست الوزراء در مقاطع مختلف زمانی  افتتاح و در ساحات مختلف شهر کابل آغاز گردیده که این پروژه ها شامل بازسازی سرک کوتل خیرخانه میان شاهراۀ کابل – پروان به طول ۳۷۱۰ متر و عرض ۲۷متر می باشد. که از بودجه حکومت به مصرف ۳۷۰میلیون افغانی احداث و بازسازی می گردد. همچنانکار عملی سرک ارتباطی شمال- غرب کابل آغاز گردیده است، که در ظرف دو نیم سال تکمیل و به بهره برداری سپرده می شود. در مرحله بعدی کار بازسازی شاهراه‌ های دیګری هم آغاز خواهد شد. که  این همه و همه تعهد امارت اسلامی را در حصه عمران و آبادانی کشور به منظور خدمت گذاری به وطن و مردم جهت داشتن زندهگی مرفه مبین است.