نقش اقتصاد در رفاۀ همگانی

نویسنده:‌ هدایت الله واحدی

مقدمه

به صورت عموم، علم اقتصاد مطالعه بر سر این مسئله است که انسان در مواجه شدن به «کمبود» چه تصمیماتی را اتخاذ کند. این تصمیمات می تواند، فردی، خانواده گی و یا اجتماعی باشد. اگر شما با چشم باز به اطراف خود نگاه کنید متوجه می شوید که "کمبود" یکی از واقعیت های زنده‌گی است. "کمبود "یعنی که انسان محصولات، خدمات و منابعی را می خواهد که  اکثراً در دسترس نمی باشد. منابع مانند کارگر، ابزار، زمین و مواد خام اولیه برای تولید محصولات و خدمات مورد نیاز ما به حد محدود در دسترس می باشد. البته ترس اصلی در خصوص منابع مربوط به زمان است. هر شخصی فقیر و غنی، فقط ۲۴ ساعت یک روز را برای تلاش به رسیدن به آنچه که نیاز دارند، وقت دارند. در هر لحظه ای از زمان میزان محدودی از منابع در دسترس قرار دارد. از اینرو باید کمبود رفع گردد.اقتصاد به دنبال درک و رفع مشکل کمبود است، یعنی زمانی که خواسته های انسان برای کالاها و خدمات از عرضه موجود فراتر رود. اقتصاد مدرن تقسیم کار را به نمایش می گذارد، که در آن افراد با تخصص در آنچه تولید می کنند عاید کسب می کنند و سپس از آن عاید برای خرید نیازمندیهای و یا خواسته های خود استفاده می کنند. یک اقتصاد بر پایه های وسیع، سنگ زیرین یک جامعه مرفه را تشکیل می‌دهد و به افراد، اجتماعات و کشور ها فرصت‌ها، پایداری و بهره برداری عمومی را می‌بخشد. در محیط و جهانی که ارتباطات بین‌المللی روز تا ‌روز در حال گسترش  است، درک اهمیت یک اقتصاد قوی برای افراد، اجتماعات و کشور ها بسیار حیاتی است. از اینرو خواستیم تا پیرامون اهمیت یک اقتصاد قوی و نقش آن در رفاۀ عمومی نکاتی را جهت ارضای حس کنجکاوی علاقمندان پیشکش نمایم که در نوشته حاضر به آن می پردازم.

اهمیت اقتصاد متکی بر پایه های وسیع

در دنیایی که همگان به دنبال  جهانی شدن بسیاری از امور است، یک اقتصاد قوی به عنوان عاملی مهم در پیشرفت تمامی ابعاد به شمار میرود و به واحد های سیاسی کمک می‌کند تا چالش‌ ها را از میان بردارند، اجتماعات را رونق بیشتر دهند. به شهروندانشان کیفیت زندهگی بهتری عرضه دارند، که در ذیل به دلایل عمدۀ اهمیت یک اقتصاد قوی برای یک جامعه می پردازیم:

ایجاد اشتغال و فرصت‌های اقتصادی

یک اقتصاد خوب، فرصت‌های شغلی را ایجاد کرده و نرخ بیکاری را کاهش می‌دهد و استقلال مالی را ترویج می‌کند. با رشد کسب ‌و کارها، شغل‌های جدید ایجاد می‌شوند و افراد را قادر می‌سازند تا به طور معناداری در جامعه مشارکت کنند. اشتغال دوامدار، بهبود رفاه شخصی را نه ‌تنها ارتقا می‌دهد، بلکه همبستگی اجتماعی را ترویج می‌ کند و نابرابری عواید را کاهش می‌دهد. علاوه بر این، تنوع فرصت‌های شغلی به افراد اجازه می‌دهد تا پتانسیل(انرژی و توان) خود را بررسی کرده، به علاقه‌مندی‌های خود پی ببرند و به رشد کلی اقتصاد کمک کنند.

خلاقیت در پیشرفت تکنالوژی

یک اقتصاد قوی نوآوری و پیشرفت‌های تکنالوژی را تشویق می‌کند و پیشرفت را در بخش‌های مختلف ایجاد می‌کند. وقتی کسب ‌و کار رونق پیدا می‌کنند، سرمایه‌گذاری تقویت میآبد که این مسئله به کشفیات برجسته و تکنالوژی ‌های خلاقانه منجر می‌شود. خلاقیت یا نو آوری نه‌تنها به بهره برداری کمک می‌کند، بلکه رقابت‌پذیری را تقویت می‌کند و کشور ها را در صدر بازارهای جهانی قرار می‌دهد. با فراهم کردن محیط مساعد برای نوآوری، اقتصاد می‌توانند رشد نمایند، ایجاد شغل‌های با ارزش بالا و بهبود معیار های زنده گی شهروندان تحریک گردد.

دسترسی به محصولات و خدمات ضروری

یک اقتصاد عملکرد خوب، در دسترس بودن و قابلیت دسترسی به کالاها و خدمات ضروری جهت تأمین نیازهای جمعی جامعه را تضمین می‌کند. از طریق ابزار تولید و توزیع بهتر آن، یک اقتصاد قوی کمبود ها را به حداقل می‌رساند، قابلیت قیمت‌های مناسب را ترویج می کند و کیفیت عمومی زنده گی را بهبود می‌بخشد، یک اقتصاد قوی به جوامع اجازه می‌دهد تا نیاز های اساسی شهروندان خود را برآورده کنند و استقرار پایدار اجتماعی را ترویج و به وجود آورد و به افراد کمک می‌کند تا موفق شوند.

پایدار بودن و انعطاف پذیری اقتصادی

یک اقتصاد قوی پایداری و انعطاف‌پذیری را در مقابل نوسانات و بحران‌ های جهانی فراهم می‌کند. بخش‌های اقتصاد متنوع و سیستم‌های مالی قوی به کاهش تأثیرات شوک‌ها یا ورشکستهگی های اقتصادی کمک می‌کند. یک اقتصاد مدیریت‌شده به خوبی با سیاست‌های مالی صحیح و مقررات با ارزش، پایداری را فراهم می‌ سازد و سرمایه‌گذاری و رشد اقتصادی را تشویق می‌کند و به رونق بلندمدت و به حداقل رساندن تأثیر رکود های اقتصادی کمک می‌کند.

رفاۀ اجتماعی و منابع دولتی

یک اقتصاد رونق‌بخش منابع دولتی را تقویت می‌کند و امکان سرمایه‌گذاری در پلان های رفاۀ اجتماعی، توسعه زیربناها و خدمات عمومی را فراهم می‌سازد. با پایه‌ای قوی عواید، دولت‌ها قادر خواهند بود از منابع مالی برای آموزش، صحت، کاهش فقر و بخش‌های بحرانی دیگر استفاده کنند. رشد اقتصادی سبب تحصیل بیشتر عواید مالی گردیده که دولت‌ها را قادر می‌سازد تا خدمات ضروری، را انجام دهند. یک اقتصاد قوی، دولت‌ها را قادر می‌سازد تا جامعه جامع و عادلانه‌ای را به وجود آورند و یا به ترویج گیرند، همبستگی اجتماعی را تقویت کنند و بهبود کلی رفاه عمومی را فراهم سازند.

نتیجه‌گیری

اهمیت اقتصاد در جامعه پوشیده  نیست، یک اقتصاد قوی فرصت‌های شغلی را ایجاد می‌کند، نوآوری را تشویق می‌کند، دسترسی به محصولات و خدمات ضروری را تأمین می‌کند، پایداری را فراهم می‌کند و منابع دولتی را تقویت می‌کند. به عنوان افراد، اجتماعات و کشور ها باید اقتصادی را که چگونه ما را به پیشرفت می کشاند، بشناسیم و توسعه دهیم. با ایجاد محیطی که کار آفرینی، سرمایه‌گذاری و نوآوری را تشویق می‌کند، می‌توانیم یک جامعه شکوفا و مترقی را ایجاد کنیم که فرصت‌ها را فراهم می‌کند و کیفیت زندگی همه اعضای آن را بهبود می‌بخشد.