سخنرانی معاون اقتصادی ریاست الوزراء در مراسم افتتاح پروژۀ ۲۲٫۷۵ میگاوات برق آفتابی در کابل
الحمد لله و کفی و سلام علی عباده الذين اصطفی، اما بعد!
فاعوذ بالله من الشيطان الرجيم
بسم الله الرحمن الرحيم
قال الله تعالى: و لقد زينا السماء الدنيا بمصابيح
مسؤلان محترم شرکت برشنا، نمایندهگان شرکت های ۷۷ و زولرستان و مهمانان گرامی!
السلام عليكم و رحمة الله و بركاته !
جای بساخوشی است که امروز در بخش تولید انرژی پاک یک گام مهم دیگر بر میداریم و یک پروژهی مهم تولید برق آفتابی نغلو ولسوالی سروبی ولایت کابل را افتتاح میکنیم که نه تنها در برابر تغییر اقلیم مقاومت کشور ما را بلند می برد و در بخش انرژی پاک و پایدار ضرورت افغانستان را مرفوع می سازد، بلکه در حفاظت اقلیم پاک جهانی نیز کمک می کند.
این پروژه طبق قرارداد مشارکت عامه و خصوصی بین شرکت برشنا امارت اسلامی افغانستان و شرکت های ۷۷ و زولرستان آغاز می شود، که ظرفیت تولید ۲۲٫۷۵ میگاوات برق را دارد.
اینکه افغانستان از مدت ها به اینسو متکی بر برق وارداتی بوده و بخش بزرگ بودجه ملی مصرف برق وارداتی می گردد، در حالیکه برق وارداتی از یک طرف به قیمت گزاف تمام ګردیده و از سوی دیگر منبع قابل اعتماد و پایدار نیز محسوب نمی شود.
از اینرو چنین پروژه های تولید برق در کشور می تواند، وابستگی کشور ما را به برق وارداتی به صورت تدریجی کاهش داده و با استفاده از منابع داخلی می توانیم صاحب برق خود شویم.
اینگونه پروژه های تولید برق از آفتاب منابع ارزان انرژی را تامین، از تولید گاز های مضر جلوگیری و در مبارزه با تغییرات اقلیمی کمک می کند. در بخش انرژی ثبات و پایداری بوجود میآورد، مقدار سرمایهگذاری، ظرفیت تولیدی و سطح استخدام را بلند میبرد، از بیرون شدن اسعار جلوگیری کرده و در کل در توسعهی اقتصادی کشور کمک قابل توجه می نماید.
مسلۀ مهم که اینجا باید برایش اشاره کنم اینست، که افغانستان در تخریب اقلیم جهانی هیچ سهم ندارد اما از تاثیرات اقلیمی کشورهای بزرگ صنعتی و تولیدی متضرر شده است. این درحالیست که با حاکمیت امارت اسلامی تعدادی زیادی از پروژه های انرژی پاک در کشور که در نظام قبلی آغاز شده بود، کارش متوقف گردیده است.
من از اینجا از ملل متحد و سازمان های جهانی حامی انرژی پاک از نگاه مسولیت مشترک می خواهم که در بخش تولید انرژی پاک با افغانستان همکاری نمایند و پروژه های که کار آن متوقف شده، را از سر بگیرند. زیرا افغانستان از یک طرف از اقلیم جهانی متضرر شده و از سوی دیگر در تخریب اقلیم جهانی هیچ نوع نقشی ندارد. حفاظت از اقلیم جهانی بدون استثنا مسؤلیت مشترک همه کشورهاست و بدون استثنا همه کشورها از آن متأثر گردیده، بنأ این مسؤلیت مشترک، نیازمند همکاری مشترک است.
من همینجا از تمامی سرمایهگذاران داخلی و خارجی دعوت میکنم و به آنان اطمینان میدهم که امارت اسلامی به سرمایهگذاری و تلاش های شما در هر بخش و بخصوص در بخش تولید برق خوش آمدید میگوید و در فراهم ساختن تسهیلات لازم با شما همکاری می کند. کمیتهی سرمایهګذاری بین الوزارتی که زیرچتر معاونیت اقتصادی فعالیت و نمایندهگان همه وزارتهای ذیدخل در آن عضویت دارد، آدرس واضح سرمایهگذاری است که در طی مراحل پروسه ها با سرمایهگذاران همکاری لازم و مؤثر انجام میدهد.
از مسؤلان شرکت برشنا افغانستان و شرکت های ۷۷ و زولرستان و طرف های دیگر دخیل در این پروژه تشکر میکنم که برای آغاز کار عملی این پروژه مراحل اولیه قرارداد مشارکت عامه و خصوصی این پروژهی مهم را به موفقیت انجام دادند. امیدوارم که کار عملی این پروژه مطابق با تمامی معیار های قبول شده اجرا شود. در اخیر به همه هموطنان جهت آغاز کار این پروژه مبارکی میگویم.
و السلام عليكم ورحمة الله وبركاته