سخنرانی محترم ملا عبدالغنی برادر آخند معاون اقتصادی ریاست الوزراء در ۳۱ مین نمایشگاه خزانی محصولات زراعتی و مالداری
الحمدلله و کفی و سلام علی عباده الذین اصطفی، اما بعد!
فاعوذ بالله من الشیطان الرجیم،
بسم الله الرحمن الرحیم
قال الله تعالی: يُنبِتُ لَكُم بِهِ الزَّرْعَ وَالزَّيْتُونَ وَالنَّخِيلَ وَالْأَعْنَابَ وَمِن كُلِّ الثَّمَرَاتِ إِنَّ فِي ذَٰلِكَ لَآيَةً لِّقَوْمٍ يَتَفَكَّرُونَ
مسؤلین محترم امارت اسلامی، مجاهدین، دهاقین ګرامی، تجاران، سرمایهگذاران، نمایندهگان رسانه ها و مهمانان ګرانقدر!
السلام علیکم و رحمة الله و برکاته!
جای بسا خوشی است امروز در نمایشگاه مهم محصولات زراعتي و مالداری افغانستان که به منظور بازاریابی داخلی و خارجی محصولات مالداری و زراعتی از سوی وزارت زراعت، آبیاری و مالداری راه اندازی ګردیده، اشتراک می کنم.
افغانستان یک کشور زراعتی است، که بیش از نیمی از مردم آن به صورت مستقیم و غیر مستقیم در سکتور زراعت و مالداری مشغول اند، از این طریق هم نفقه حلال بدست میآورد و هم در اقتصاد ملی و رشد اقتصادی کشور سهم قابل ملاحظه دارد، مهمتر از همه اینست که برای خود زمینه کار را مساعده ساخته و فشار را بر دولت کم کرده است.
افغانستان با داشتن زمین های حاصلخیز، آب پاک و شرایط اقلیمی متنوع در بخش زراعت ظرفیت های بالقوه دارد؛ به همین علت در کشور ما در هر فصل سال فعالیت های زراعتی در بخش محصولات مختلف نتیجه بسیار خوب میدهد.
در نمایشگاه امروزی محصولات مختلف مالداری و زراعتی افغانستان که به سطح جهان از شهرت برخوردار است، به نمایش گذاشته می شود، که شامل محصولات مختلف پروسس شده باکیفیت زراعتی، باغداری و مالداری، میوه تازه و خشک، زعفران، نباتات طبی، غله جات، نهال های مثمر و غیر مثمر، تجهیزات زراعتی و دیګر محصولات است.
چنین نمایشگاهها می تواند بازارهای داخلی و خارجی را برای محصولات زراعتی و مالداری ما پیدا و تقویت نماید و به این ترتیب ما قادر خواهیم بود از محصولات خود حمایت لازم نماییم.
خوشبختانه با حاکمیت امارت اسلامی افغانستان، فعالیت های اقتصاد غیر رسمی به طور قابل ملاحظه کاهش یافته، کشت کوکنار به صفر رسیده و پروژه های معیشت بدیل در حال تطبیق است.
امارت اسلامی افغانستان جهت تقویت سکتور زراعت و مالداری کشور، تطبیق پالیسی های مناسب برای حمایت از تولیدات داخلی و جایگزینی واردات تلاش های مستمر دارد، پروګرام های مهم برای میکانیزه کردن زراعت، مدیریت آب، معیاری نمودن سیستم های آبیاری و ارائه تسهیلات مهم برای دهاقین عملی می نماید تا تولیدات داخلی ما در داخل و خارج قابلیت رقابت را پیدا کند.
این کار نه تنها زندگی دهاقین زحمتکش ما را بهبود می بخشد، بلکه به رشد و توسعه اقتصادی کشور نیز کمک قابل ملاحظه خواهد نمود.
ما نیاز داریم محصولات خود را به بازارهای منطقه و جهانی برسانیم، در بازارهای جهانی هم برای محصولات ما تقاضای بیشتر وجود دارد، اما این کار زمانی مساعد خواهد شد که به کیفیت، بسته بندی، پروسس و ارزش های زنجیره یی محصولات زراعتی و مالداری توجه بیشتری صورت ګیرد. در این بخش از دهقانان، مالداران، تجار و سرمایهگذاران محترم نیز می خواهیم که به معیاری بودن محصولات بیشتر توجه نمایند.
امارت اسلامی تلاش می کند که برای محصولات زراعتی و صنعتی خود راه های بدیل و مارکیت های مستحکم پیدا کند که مبتنی بر پالیسی اقتصاد محور باشد، نه سیاست های کودکانه. الحمدلله! تاحد زیاد در این بخش بسوی موفقیت در حرکت است.
افغانستان در سکتور زراعت برای سرمایهگذاری فرصت های بی شماری دارند. پروسس معیاری، بسته بندی و صادرات به صورت معیاری مواردی است که به سرمایهگذاری و توجه نیاز دارد.
امارت اسلامی افغانستان در بخش تقویت ارزش زنجیرهیی محصولات زراعتی و مالداری به هرگونه سرمایهگذاری خوش آمدید میگوید و برای فراهم کردن سهولت های لازم آماده هرگونه همکاری است. در اخیر از مسؤلین محترم وزارت زراعت، آبیاری و مالداری و دیګر مسؤلین تشکر می کنم که این نمایشگاه محصولات زراعتی و مالداری را برگذار نموده است.
از توجه تان سپاس
والسلام علیکم ورحمة الله وبرکاته