سخنرانی معاون اقتصادی ریاست الوزراء در سی و مین نمایشگاه بهاری محصولات زراعتی

۱۲/۰۲/۱۴۰۳

بسم الله الرحمن الرحیم

الحمدلله وحده  والصلاة والسلام علی من لا نبي و بعده

اما بعد:

قال الله تبارک و تعالی:

يُنۢبِتُ لَكُم بِهِ ٱلزَّرْعَ وَٱلزَّيْتُونَ وَٱلنَّخِيلَ وَٱلْأَعْنَٰبَ وَمِن كُلِّ ٱلثَّمَرَٰتِ ۗ إِنَّ فِى ذَٰلِكَ لَءَايَةً لِّقَوْمٍۢ يَتَفَكَّرُونَ

صدق الله العظیم

مسؤلین محترم امارت اسلامی، سرمایه گذاران، نمایندگان سکتور خصوصی، دهاقین، نمایندگان رسانه ها و اشتراک کنندگان جلسه!

السلام علیکم ورحمة الله وبرکاته!

خوشحالم که امروز در ۳۰ نمایشگاه بهاری محصولات زراعتی همراه شما اشتراک می نمایم.

به شما بهتر معلوم است که نمایشگاه ها برای معرفی محصولات صنعتی و زراعتی یک کشور برگزار می شود. دولت ها در تلاش هستند که چنین تجمعاتی را راه اندازی و مارکیت برای محصولات خود در داخل و خارج پیدا نمایند.

نمایشگاه ها ضمن معرفی محصولات، بهترین راه برای انکشاف و توسعه تجارت هستند و از این طریق میتوانیم محصولات را به مردم عرضه و سرمایه گذاران را تشویق کنیم تا در این بخش سرمایه گذاری نمایند.

سرمایه گذاری در بخش محصولات و تولیدات صنعتی بدون شک رشد اقتصادی کشور را به همراه دارد و پیشرفت را به میان می آورد. امارت اسلامی به همین منظور سلسله نمایشگاه ها داخلی و خارجی را برای معرفی محصولات صنعتی و زراعتی افغانستان راه اندازی کرده است.

نمونه خوب این اقدام در هفته گذشته راه اندازی نمایشگاه افغان - قزاق در کابل و امروز ۳۰ نمایشگاه بهاری محصولات زراعتی است و هدف از این نمایشگاه ها حمایت از دهاقین و معرفی محصولات خود به مردم و بازاریابی به آنان می باشد.

زراعت و مالداری محرک رشد اقتصادی در اقتصاد کشور محسوب می شود، بخش مهمی از صادرات را تشکیل می دهد، نقش مهمی در کاهش فقر دارد، فرصت های کاری را ایجاد می کنند، مواد خام را برای بخش صنعت مهیا می سازد، امنیت غذایی را تامین می کند و یک سوم تولید ناخالص داخلی را تشکیل می دهد.

بنابر این، امارت اسلامی خواهان توسعه سکتور زراعت در کشور، افزایش تولید محصولات زراعتی و حیوانی است تا در رشد اقتصاد ملی نقش سازنده را ایفا نماید.

باوجود اینکه افغانستان زمین حاصلخیز و آب فراوان برای آبیاری دارد، ولی شما میدانید سطح تولید محصولات زراعتی در کشور نسبت به کشور های همسایه و منطقه نسبتاً پایین است. دلیل اصلی کاهش محصولات زراعتی ما زراعت سنتی، بکر ماندن بیش از نیمی از زمین ها، عدم استفاده از تکنالوژی معاصر، استفاده نادرست از آب، کمبود متخصصین، نبود مراکز تخم های اصلاح شده، نبود سردخانه، استفاده نادرست از کود کیمیاوی و فقدان انگیزه تجارتی در تولیدات زراعتی است.

برای رفع این کاستی ها، معاونیت اقتصادی ریاست الوزراء به طور مستمر و در هماهنگی نزدیک با وزارت زراعت کار کرده و آنها را به میکانیزه کردن زراعت و استفاده از تکنالوژی زراعتی تشویق نموده است. همچنان معاونیت اقتصادی ریاست الوزراء با همکاری متخصصین افغان عملاً کار روی استراتیژی انکشاف ملی کشور آغاز کرده که بعد از منظوری عالیقدر امیرالمؤمنین شیخ صاحب (حفظه الله)، ما قادر خواهیم بود تا زراعت افغانستان را  میکانیزه کنیم و کشور به سوی صنعتی شدن پیش خواهد رفت. ان‌شاءالله

شما می دانید که زراعت نقش مهم در رشد اقتصادی کشور های زراعتی دارد، به همین دلیل امارت اسلامی با اولویت دادن به سکتور زراعت علاوه بر حرکت به سوی صنعتی شدن، به مدیریت آب نیز توجه کرده و با مدیریت آب و استفادۀ مشروع از حق خویش در کشور پروژه های بزرگ و مهمی را آغاز کرده است که  نمونه بارز آن کانال قوش تیپه و دو روز قبل افتتاح کار های باقیمانده پروژۀ بند پاشدان در ولایت هرات بود که ۵۴ میلیون متر مکعب آب را ذخیره و سالانه دو صد میلیون متر مکعب آب را مدیریت و در نتیجه سیزده هزار هکتار زمین آبیاری خواهد شد.

همچنان تنوع مسیر های ترانزیتی، ایجاد بانک زراعتی، میکانیزه نمودن سکتور زراعت، بازار یابی داخلی و خارجی برای محصولات زراعتی، بالا بردن کیفیت محصولات زراعتی، توزیع کودها، ساخت سردخانه ها، افزایش سهمیه بخش زراعت در بودجه ملی و سرمایه گذاری خارجی موضوعاتی اند که امارت اسلامی گام های عملی برای اجرای آن برداشته است.

در اخیر از مسئولان وزارت زراعت بخاطر این نمایشگاه که به منظور بازاریابی محصولات زراعتی راه اندازی نموده، تشکر کنم و به طور جدی از ایشان میخواهم که میکانیزه نمودن سکتور زراعت و استفاده از تکنالوژی معاصر زراعتی را در اولویت های کاری خود قرار دهند.

سپاس از توجه شما