محترم ملا عبدالغنی برادر آخند با رئیسجمهور ازبیکستان دیدار نمود

محترم ملا عبدالغنی برادر آخند، معاون اقتصادی ریاستالوزراء، امروز ۱۲ م سرطان سال ۱۴۰۴ خورشیدی در شهر خنکندی جمهوری آذربایجان، با محترم شوکت میرضیایف، رئیسجمهور ازبیکستان، دیدار نمود.
در این دیدار، هر دو طرف در مورد روابط سیاسی و اقتصادی، خط آهن، تجارت و ترانزیت گفتگو کردند.
محترم ملا عبدالغني برادر آخند در آغاز، از موضعگیری مثبت و واقعبینانه جمهوری ازبیکستان در مورد افغانستان در سطح جهانی قدردانی نمود و خواهان تداوم روابط نیک و پایدار میان دو کشور گردید.
محترم ملا صاحب گفت :« در حال حاضر سطح تجارت میان افغانستان و ازبیکستان از یک میلیارد دالر گذشته است، که نسبت به گذشته ۶۰ درصد افزایش یافته است. ما امیدوار استیم که این میزان در آینده به دو میلیارد دالر برسد.»
سپس محترم شوکت میرضیایف رئیسجمهور ازبیکستان، صحبت نموده، اظهار داشت که با آمدن امارت اسلامی، در بخشهای مختلف افغانستان پیشرفتها صورت گرفته است و ازبیکستان تلاش کرده تا واقعیتهای افغانستان را در سطح جهانی به ویژه در سازمان ملل متحد، باز تاب دهد .
میرضیایف افزود که کشورش آمادهٔ سرمایهگذاری در پروژهٔ خط آهن مزارشریف–هرات– قندهار، ایجاد فابریکههای نساجی، تولید سمنت، تصفیه خانه های تیل، استخراج و پروسس معادن نمک، حکومتداری الکترونیکی و سایر سکتورها در افغانستان است.
او گفت که در صورت تکمیل سریع پروژهٔ تمدید لین برق ۵۰۰ کیلوولت از سوی افغانستان، میزان برق وارداتی به افغانستان نیز افزایش خواهد یافت.
شوکت میرضیایف افزود که هدایت لازم به نهادهای مربوطه داده خواهد شد تا برای صادرات محصولات افغانی، بهویژه محصولات زراعتی، به آسیای میانه و روسیه از طریق ازبیکستان، سهولتهایی فراهم گردد. نامبرده همچنین بر فراهمسازی تسهیلات در زمینه انتقالات بانکی، صدور ویزه برای افغانها و ایجاد سهولت و توسعه مرکز تجارتی بینالمللی ترمذ برای فروش محصولات افغانی تأکید نمود.
همچنان، دو طرف توافق کردند که برای آغاز عملی فعالیتها در بخشهای مورد بحث، کانالهای مشخص کاری ایجاد و تقویت گردند.
در پایان، دو طرف به هدف پیگیری و پیشبرد موارد یادشده، توافق کردند که یک گروه مشترک به ریاست محترم ملا عبدالغنی برادر آخند از جانب افغانستان و نخستوزیر ازبیکستان از جانب آن کشور ایجاد گردد. این گروه مشترک هر سه ماه یکبار نشست خواهد داشت و از طریق کمیتههای مربوطه، پیشرفتها و نحوه اجرای فعالیتها را بررسی خواهد کرد.